Et fornuftig valg basert på følelser

IRENE OG ERIK

Et fornuftig valg basert på følelser

Et bytte av bolig kan motiveres av et utall ulike grunner og ta tid som måles i år. For Irene og Erik var prosessen det engelskmenn kaller «Short and Sweet» – mye var gjort med en iPad, en runde på Finn.no og en sofakrok. Her forteller de hvorfor valget falt på Hektneråsen, og alt de gleder seg til å oppleve når de har flyttet inn.

«Vi er i samme posisjon som svært mange i samme aldersgruppe», sier Erik og Irene. På utsiden av visningssenteret til Hektneråsen er en hustrig november i ferd med å feste grepet på Rælingen, uten å ha noen effekt på varmen de har i stemmen når de snakker om stedet de snart skal flytte til. De har nettopp vært oppe i det nye hjemmet sitt tatt noen mål, et nytt kapittel i livet fortjener nye møbler.

«Vi bor i en stor enebolig og har tvillinger på 24 som har flyttet hjemmefra, og bruker bare en liten del av huset. Det føles ganske bortkastet. Vi ønsket oss noe mer lettvint uten vedlikehold og snømåking. Vi har hatt mange fine år på Gjerdrum, rett i nærheten av skog og mark. Men det var på tide med noe nytt. En kveld jeg satt og pædda litt i sofaen – Erik smiler – kom Hektneråsen opp og det var kjærlighet ved første blikk for oss begge to. Flott utsikt, stor terrasse, to etasjer, god avstand mellom byggene og fine fellesområder. Markedsføringen var informativ og ryddig, det hele virket svært bra. Vi dro på visning, falt pladask og reserverte leiligheten dagen etter at vi hadde vært her. På nettsiden skilter de med litt mer av alt som gjør livet bedre, og vi følte virkelig at det stemte».

«I utgangspunktet var ikke Rælingen et sted vi viet ekstra oppmerksomhet», fortsetter Irene. «Underveis havnet alt fra Fetsund til Drammen under lupen. Men da Hektneråsen dukket opp var det mange brikker som falt på plass. Jeg jobber i Oslo, og måtte finne et sted i nærheten av togstasjonen. Samtidig er nærhet til naturen viktig for oss, her får vi det på alle kanter. På ett av besøkene våre hit traff vi en som bor i området, han tipset oss om Myrdammen. Der har vi vært noen ganger allerede, det er et helt fabelaktig sted. Sånn sett har vi begynt å bruke det nye nærområdet vårt allerede før vi har flyttet inn, og ser frem til å bli kjent med flere av perlene som ligger her. Nærheten til Lillestrøm var også et stort pluss, vi er godt kjent med Lillestrøm fra før av og har brukt byen mye. Restauranter, kulturhus og Kino, her finner vi alt vi trenger.»

Gå til boligvelgeren

Å flytte fra enebolig til et leilighetsbygg på syv etasjer er en stor forandring; du går fra naboer du kan vinke til over et gjerde til naboer du deler heisen med. Uten at dette skaper noe annet enn positive forventninger for Irene og Erik. 

«Her flytter alle inn samtidig, og alle vil være interessert i å bli kjent. Det blir en fin start. At vi sikkert får naboer som er yngre enn oss er bare hyggelig. I dag bor det en syvåring rett ved siden av, vi er på godfot med han begge to». 

Vi dro på visning, falt pladask og reserverte leiligheten dagen etter” — Erik og Irene

En prosess med såpass store verdier i omløp trenger gode støttespillere for å lande trygt, og Erik og Irene opplever at de har vært i de beste hender. «Vi har nok vært litt over gjennomsnittet interessert i byggeprosessen, og har rukket å bli ganske godt kjent med Espen hos utbyggeren Attivo. Han har vært helt super. Cathrine hos Eiendomsmegler 1 har også vært med på å gjøre dette til en veldig positiv opplevelse, vi valgte henne da vi skulle selge. Det sier det aller meste. Vi gleder oss virkelig til å flytte inn her og til kunne kalle Hektneråsen hjemme. Et sted hvor alt er fint og splitter nytt, og med løsninger som er så praktiske og gjennomtenkte at vi kan bo her til vi har blitt veldig, veldig mye mer voksne enn vi er nå.»